Pasta Bolognese!

MIDDAGSTIPS: hjemmelaget pasta med kjøttsaus…nammm!

Det du trenger til pastaen:

  • 175 g mel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts olje
  • 2 egg

 

Det du trenger til kjøttsausen:

  • Karbonadedeig
  • 1 fedd hvitløk 
  • 1 fersk chilli
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • Noen blader basilikum
  • Litt revet permesan

IMG_0369

IMG_0373

Hakk chilli, hvitløk og basilikum. Hell olje i en kjele, og putt det du har hakket oppi. Det skal begynne å frese litt, deretter heller du oppi tomatboksene.
IMG_0375

IMG_0378

Tomatsausen kan småkoke i en god stund, da setter smakene seg bedre!

IMG_0395

  Lage pasta: legg melet på en fjøl, og lag et hull i midten. Ha i salt, olje og egg. Bland dette med en gaffel, og deretter kna deigen med hendene. *KLISSETE PÅ FINGRA!*

IMG_0418

 Deigen skal bli myk og elastisk med et blankt utseende. La deigen hvile i ca 20 min.

IMG_0416

Stek karbonadedeigen og ha det oppi kjelen med tomatsaus.
IMG_0423

 Når deigen er ferdighvilt, brukte jeg en pastamaskin (veldig artig å bruke forresten). Om du ikke har det, kjevler du ut deigen til den er ganske tynn, og bretter den to ganger for så å skjære deigen i strimler…akkurat så bred som du vil!

IMG_0432

Fancy sak det der!IMG_0438

Ha pastaen oppi kokende vann, og la det koke der i noen minutter. Pastaen min brukte ca 5 minutter på å bli ferdig.

IMG_0440….VOILÀ – enkelt og veldig godt! (og ekstra godt blir det når man vet man har laget den selv) 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Pasta Bolognese!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s